Kaikki Lenovon uudesta läpinäkyvästä kannettavasta: Kuin esine ulkoavaruudesta

Uudet kannettavat tietokoneet herättävät aina vähintäänkin keskustelua, mutta Lenovon uusi läpinäkyvä kannettava pysäyttää hetkeksi miettimään, mistä loppujen lopuksi on kysymys. Voiko kannettava olla läpinäkyvä ja mihin sellaista voi edes käyttää? Käyttöä ei ole vielä loppuun asti edes mietitty, sillä kyseessä on toistaiseksi vain kokeellinen konsepti, joka kulkee nimellä ’Project Crystal’. Tutkitaan sen ominaisuuksia hiukan tarkemmin.

Lenovon proof-of-concept-laitteella on lupaava tekniikka

Läpinäkyvän näytön ja AR-teknologian yhdistelmä tarjoaa uusia mahdollisuuksia interaktiivisten kokemusten luomiseen. Vaikka tavallisessa arjessa läpinäkyvän näytön käyttö voisi aiheuttaa tietoturvaongelmia, tämä innovaatio avaa ovia monenlaisille sovelluksille.

Tällainen vaihtoehto tuntuu mahdollisemmalta kuin se, että tavallinen sisällönkirjoittaja kirjoittaisi tekstiä tällaisen näytön äärellä. Sillä näyttö läpäisee 55 % valoa, se heijastaisi taustalla olevan todellisuuden näytön läpi. Tekniikka on kuitenkin lupaava, sillä se on huomioinut näytössä olevan takakameran yhdistämällä sen AR-teknologiaan interaktiivisten kokemusten luomiseksi.

Silti tavallisessa arjessa tällaisen läpinäkyvän näytön käyttäminen saattaisi tuoda enemmänkin tietoturvaongelmia kuin nautinnollista työskentelyä arkisten työtehtävien äärellä. Kaikesta huolimatta Lenovon ideaa ei kannata vähätellä, sillä hullumpiakin ideoita on työstetty toimiviksi kokonaisuuksiksi.

Millaista tekniikkaa Lenovon läpinäkyvä kannettava sisältää?

Näytön tekniikka on laitteen kiehtovin ominaisuus. Kirkas lasi ilman reunoja ja microLED-sarjan avulla näyttö loistaa kirkkaasti, tuottaen valoa jopa 3 000 nitin kirkkaudella. Näyttö tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, missä kuvakkeet ja elementit näyttävät leijuvan ilmassa.

Tämän tekniikan mahdollistama pelikokemus on erityisen merkittävä. Vaikka läpinäkyvä näyttö ei ehkä olekaan ihanteellinen korkean suorituskyvyn peleille tai kasino-pelien kaltaisille verkkopeleille, tällainen ainutlaatuinen ominaisuus voi parantaa käyttäjän kokemusta. Pelaajat näkevät pelielementit leijumassa ilmassa heidän edessään, mikä tekee pelaamisesta entistä mukaansatempaavampaa.

Lenovon läpinäkyvän kannettavan näppäimistö

Vaikka laitteen näyttö on kiistatta mielenkiintoinen ja tarjoaa monia puheenaiheita, ei sen näppäimistö ja kosketuslevy jää lainkaan varjoon. Ne ovat suunniteltu laitteen tyyliin sopiviksi, mikä tarkoittaa, että emme puhu perinteisestä fyysisestä näppäimistöstä tai fyysisistä näppäimistä.

Sen sijaan, käyttäjille tarjotaan täysin sileä pinta, jossa LED-näppäimet ilmestyvät näkyviin virta kytkettäessä. Kun nämä osat ovat aktiivisina, niitä voidaan käyttää aivan kuten mitä tahansa tavallista näppäimistöä ja kosketuslevyä. Erilaisuus tulee kuitenkin kosketustuntumasta, sillä käyttäjä tuntee ainoastaan sileän pinnan sormiensa alla, mikä voi aluksi tuntua oudolta, mutta totuttuaan erittäin mukavalta.

Lisäksi näppäimistö ja kosketuslevy voidaan tarvittaessa kytkeä pois päältä, muuttaen ne yhdeksi suureksi piirustuspinnaksi tai piirustustauluksi. Tämä antaa laitteelle jännittävän lisäominaisuuden, joka soveltuu erinomaisesti luovien ideoiden piirtämiseen ja suunnitteluun. Käyttäjät voivat hyödyntää myös kynää, mikä tekee piirtämisestä tarkempaa ja intuitiivisempaa. Tämän innovatiivisen suunnittelun ansiosta laite ei ainoastaan palvele perinteisiä tietokoneen käyttötarkoituksia, vaan avaa ovia uudenlaisille luoville projekteille ja ideoille.

Onko maailma jo valmis Lenovon uuteen läpinäkyvään kannettavaan?

Tällä hetkellä kysymyksessä on vain konsepti, joten ainakaan toistaiseksi sitä ei ole tarkoitus tuoda markkinoille. Toisaalta tällainen teknologia saattaa jopa löytää paikkansa maailmasta. Se, onko kyseessä sellainen innovaatio, joka vetää ihmisiä puoleensa, nähdään varmasti muutaman vuoden kuluttua.

Ennen kuin näin kuitenkaan käy, niin tämän kaltaisella tekniikalla on varmasti melkoisen korkea hintalappu, joten se ei ole kaikkien saatavilla vielä pitkään aikaan. Silti se on kiehtova kokeilu, jolle voisi antaa mahdollisuuden ja jonka ideaa Lenovo voisi viedä vielä pidemmälle.

Jo se, että tällainen ratkaisu tuotiin näytille, kertoo siitä, että suunnitelmat saattavat jatkua ja samalla idea on haastaa muitakin yrityksiä saman innovaation ympärille. Mikä on yritys, joka ottaa Lenovon haasteen vastaan?