Paras pelinäppäimistö 2024

Pelinäppäimistö on yksi tärkeimmistä pelaajan varusteista, kuten myös pelinäyttö, –kuulokkeet ja –hiiri. Pienilläkin eroilla näppäimistöjen välillä voi olla huomattava vaikutus pelikokemukseen. Omaan pelaamiseen soveltuva näppäimistö tekee pelaamisesta mukavampaa ja sulavampaa, minkä takia se on monelle pelaajalle erityisen tärkeä hankinta.

Tällä sivulla listaamme viisi parasta pelinäppäimistöä. Mikäli harkitset uuden näppäimistön ostamista, lue lisää testaamistamme top 5 -pelinäppäimistöistä.

Parhaat pelinäppäimistöt vertailussa

  1. RAZER Cynosa V2 – Vertailun voittaja!
  2. Logitech G915 Lightspeed – Kovimpaan käyttöön
  3. Speedlink LUDICIUM, NORDIC – Halvin pelinäppäimistö
  4. Alienware AW510K – Nostalginen design
  5. Corsair K63 – Luotettava ja varma

Pohdi näitä ominaisuuksia ennen pelinäppäimistön ostoa

Koska markkinoilla on laaja valikoima erilaisia pelinäppäimistöjä, voi olla vaikea valita, mikä niistä on omiin tarpeisiin parhaiten soveltuva. Valintaan vaikuttaa muun muassa budjetti, millaiseen käyttöön näppäimistöä tarvitaan sekä niissä olevat kytkimet.

Toki joillekin myös näppäimistön ulkonäöllä ja valoilla on merkitystä.

Kannattaa huomioida ainakin nämä asiat ennen pelinäppäimistön hankkimista:

1. RAZER Cynosa V2 - paras pelinäppäimistö!

RAZER Cynosa V2 -pelinäppäimistö on etenkin niiden mieleen, jotka pitävät näppäimistönsä kustomoimisesta. Siinä on täysin ohjelmoitavat näppäimet, eli voit luoda haluamasi näppäinyhdistelmät.

Näppäimistössä on RGB-valaistus, ja lisäksi jokainen näppäin on taustavalaistu yksilöllisesti. Lisäksi valaistuksen voi synkronoida mukautumaan muihin Razor Chroma -laitteisiin.

Näppäimistössä on hiljaiset kumikupukytkimet, joiden ansiosta se on roiskevesitiivis. Mediantoiston helpottamiseksi näppäimistöstä löytyy erityinen ohjauspainike mediasisällöille.

Tekniset tiedot

Plussat

Miinukset

Erinomainen hinta-laatusuhde

Kookas näppäimistö ei miellytä kaikkia käyttäjiä

Täysin ohjelmoitavat painikkeet

Ei rannetukea

Sopii hyvin myös ensimmäiseksi pelinäppäimistöksi

2. Logitech G915 Lightspeed

Langaton Logitech G915 Lightspeed on todella laadukas ja kestävä pelinäppäimistö, joka sopii erinomaisesti kovempaankin käyttöön. Tyylikäs näppäimistö yhdistetään joko USB-portilla tai Bluetooth-yhteydellä.

Logitech G915 Lightspeed -näppäimistön 40 tunnin akun kesto varmistaa sen, ettei virta lopu kesken pelin. Näppäimistössä on käytössä responsiiviset GL Tactile -kytkimet ja langaton Lightspeed-teknologia, jonka ansiosta siinä on vain 1ms vasteaika näpyttelylle, mikä tekee siitä yhtä nopean kuin langallinen näppäimistö.

Lisäksi näppäimistössä on RGB-valaistus ja lukematon määrä personointimahdollisuuksia.

Tekniset tiedot

Plussat

Miinukset

Tehokas ja laadukas

Kalliimman hintaluokan pelinäppäimistö

Alumiiniseoksesta valmistettu runko on kevyt, mutta kestävä

Ei rannetukea

Pitkä akunkesto

3. Speedlink LUDICIUM, NORDIC

Speedlink LUDICIUM, NORDIC on tämän vertailun edullisin näppäimistö. Se on kevyt ja ergonominen. Näppäimistössä tärkeimmät näppäimet on korostettu punaisella, jolloin ne näkyvät paremmin, ja lisäksi näppäimistössä on kahdeksan lisänäppäintä median ja Windows-toimintojen ohjaamiseen.

Speedlink LUDICIUM, NORDIC -pelinäppäimistö on kompakti, ja sen korkeus on säädettävissä. Edullisen hintansa ansiosta se sopii etenkin aloitteleville pelaajille, jotka eivät halua investoida suuria summia näppäimistöön.

Tekniset tiedot

Plussat

Miinukset

Edullinen

Edullisena näppäimistönä siinä ei ole yhtä monipuolisia ominaisuuksia kuin kalliimman hintaluokan näppäimistöissä

Mukava käytössä

Ei taustavalaistusta

Säädettävä korkeus

4. Alienware AW510K

Alienware AW510K on ulkonäkönsä puolesta nostalginen pelinäppäimistö, joka on varustettu äärimmäisellä suorituskyvyllä. Alienware AW510K on monipuolinen, mekaaninen pelinäppäimistö, jossa on täysin ohjelmoitavat näppäimet, ja kaikki asetukset tallennetaan sisäiseen muistiin. Näppäimistö on myös responsiivinen ja nopea.

Lisäksi näppäimistössä on oma äänenvoimakkuuden säätö ja taustalla RGB-valaistus. Alienware AW510K -pelinäppäimistö on laadukas ja luotettava pelinäppäimistö, joka tarjoaa suorituskykyä vaativaankiin makuun.

Tekniset tiedot

Plussat

Miinukset

Tyylikäs retrohenkinen design

Kallis hinta

Sopii vaativaan pelaamiseen

Ei Pohjoismaista näppäimistöasettelua

Ohjelmoitavat näppäimet

5. Corsair K63

Corsair K63 on kompakti mutta tehokas pelinäppäimistö, joka takaa varmuutta ja laatua. Näppäimistössä on jousimekanismi, jonka ansiosta se vaatii vain 45 cN-painallusvoiman, mikä puolestaan tekee siitä loistavan nopeatahtisessa pelaamisessa.

Lisäksi siinä on multimedianäppäimet, joilla voi säätää äänenvoimakkuutta tai vaikkapa vaihtaa soittolistaa kesken pelin.

Näppäimistön Corsair iCue -ohjelmisto luo helposti makroja ja näppäinyhdistelmiä sekä synkronoi valaistuksen muiden Corsair-laitteiden kanssa. Lisäksi Corsair K63 -näppäimistössä voi käyttää Windows-näppäinlukitustilaa, mikä vähentää vahingossa tehtyjä vääriä klikkauksia.

Tekniset tiedot:

Plussat

Miinukset

Pieni koko

USB-johtoa ei ole mahdollista irrottaa

Tehokkaat kytkimet

Ei RGB-valaistusta