Paras pelikannettava 2024: katso parhaat kannettavat tietokoneet pelaamiseen

Pelaamiseen tarkoitetut kannettavat tietokoneet ovat tehokkaita korkean suorituskyvyn laitteita, jotka on suunniteltu vaativaan käyttöön. Koneista löytyy vaihtoehtoja niin harrastelijoille kuin ammattipelaajille.

Esittelemme nyt viisi ominaisuuksiltaan erilaista pelikannettavaa. Kaikissa esittelyssä olevissa kannettavissa tietokoneissa yhdistyy huippuluokan suorituskyky, tehokkaat näytönohjaimet ja nopeat prosessorit, jotka takaavat parhaimman mahdollisen pelikokemuksen.

Hyvän pelikannettavan ominaisuuksiin kuuluu myös korkealuokkainen jäähdytysjärjestelmä, jonka ansiosta kone pysyy viileänä myös pidempien pelisessioiden ajan. Mikäli siis etsit laadukasta pelikannettavaa, tutustu esittelemiimme vaihtoehtoihin.

Parhaat pelikannettavat vertailussa

  1. Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H – Vertailun voittaja
  2. Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 – Halvin pelikannettava
  3. Asus ROG G733CX-LL014W – Kovimpaan käyttöön
  4. Lenovo Ideapad 3 15IHU – Laadukas ja luotettava
  5. Asus FX516PE pelikannettava, 15.6 FHD, i5-11300H

1. Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H - Vertailun voittaja

Lenovo Legion 5 Pro 16ITH6H vie pelaamisen uudelle tasolle. Tässä kannettavassa yhdistyvät huippulaatuinen suoritustaso ja erinomainen käyttökokemus tyylikästä ulkonäköä unohtamatta.

Uljas 16 tuuman ja 165 hertzin päivitysnopeuden näyttö on markkinoiden ensimmäinen laatuaan. Tehokas AMD:n suoritin ja NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti -näytönohjain ovat herkkua vaativalle pelaajalle. Coldfront 4.0 -jäähdytysjärjestelmä takaa myös koneen pysymisen viileänä kaikissa tilanteissa.

Kannettavan näppäimistö on miellyttävä käyttää. Lisäksi kone on varustettu erityisen hyvällä äänentoistolla. Tällä kannettavalla sujuva pelikokemus on yksinkertaisesti taattu.

Tekniset tiedot

Plussat

Miinukset

Erinomainen suorituskyky

Koko ei ole kaikkein käytännöllisin liikkuvaan käyttöön

Iso hyvän päivitysnopeuden näyttö

Hyvä äänentoisto

2. Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 - Halvin pelikannettava

Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 on vaihtoehto sinulle, joka etsit edullisempaa kannettavaa pelikonetta. Koneessa on kirkas ja terävä kuva sekä ​​Intel Core i5-10300H -prosessorin ansiosta nopea suorituskyky.

Nvidia GeForce GTX 165 -näytönohjain mahdollistaa sujuvan pelikokemuksen ja muistia on riittävästi myös pelien ja tiedostojen tallentamiseen. Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IMH05 on pätevä valinta pelaamiseen, jos budjetti on rajallinen.

Tekniset tiedot

Plussat

Miinukset

Erinomainen suorituskyky

Koko ei ole kaikkein käytännöllisin liikkuvaan käyttöön

Iso hyvän päivitysnopeuden näyttö

Hyvä äänentoisto

3. Asus ROG G733CX-LL014W - Kovempaan pelaamiseen

Asus ROG G733CX-LL014W on kannettava pelikone vaativaan käyttöön. Upean kuvanlaadun ja 300 Hz päivitystaajuuden ansiosta kone soveltuu erityisesti nopeatempoisiin peleihin. Kannettavassa on Intel Core i9 -prosessori ja Nvidia GeForce RTX 3080 -näytönohjain, jotka tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn.

Miellyttävä näppäimistö ja laadukas äänentoisto takaavat sujuvat pelikokemuksen. Mukava lisä on myös RGB-valaistu näppäimistö, jolla voi muuttaa laitteen ulkonäköä.

Tämä kone on loistava valinta vaativille pelaajille, jotka haluavat parhaan mahdollisen suorituskyvyn tyylikkäästä ulkonäöstä tinkimättä.

Tekniset tiedot

Plussat

Miinukset

Erinomainen suorituskyky

Iso koko vaikeuttaa kuljettamista

Iso näyttö

Näppäimistön valaistus

Tyylikäs ulkonäkö

4. Lenovo Ideapad 3 15IHU - Laadukas ja luotettava

Lenovo Ideapad 3 on näppärän kokoinen kannettava, jota on kätevä kuljettaa mukana. Intel Core i7 -prosessorin ja NVIDIA GeForce -näytönohjaimen ansiosta pelikokemus on ensiluokkainen.

Full HD-näyttö ja näppäimistön valaistus täydentävät nautinnollista pelisessiota. Tässä koneessa on myös erityisen hyvä, pelaamista varten suunniteltu äänentoisto. Lisäksi tyylikäs ulkonäkö toimii kuin pisteenä iin päälle.

Tämä kannettava on kätevä sekä pelaamiseen että muuhun päivittäiseen käyttöön. Kannettavan tietokoneen voi ostaa myös kätevästi osamaksulla, jos rahat eivät riitä laitteen ostamiseen kerralla.

Tekniset tiedot

Plussat

Miinukset

Näppärä koko

Tuuletin on ajoittain hieman kovaääninen

Erityisen hyvä äänentoisto

5. Asus FX516PE

Asus FX516PE on monipuolinen kannettava niin pelaamiseen kuin muuhunkin käyttöön. Koneen 15.6 tuuman Full HD -näyttö tarjoaa terävän kuvanlaadun. Lisäksi Intel Core i7 -prosessori ja NVIDIA GeForce RTX 3060 -näytönohjain takaavat moitteettoman suorituskyvyn vaativimissakin tilanteissa.

Tässä kannettavassa pelikoneessa on hyvä jäähdytysjärjestelmä, joka pitää koneen viileänä kovassakin käytössä. Koneen metallipinta tuo kestävyyttä ja pitkä akunkesto mahdollistaa intensiivisimmätkin pelisessiot. Tämä pelikannettava on myös kevyt ja sitä on helppo kuljettaa mukana.

Tekniset tiedot:

Plussat

Miinukset

Takuuvarma suorituskyky

Näppäimistö on hieman huteran tuntuinen

Akunkesto

Kestävyys

Muista: paras pelikannettava riippuu aina pelaajasta

Pelikannettavan tärkeimpiä ominaisuuksia ovat riittävä suorituskyky, tehokas prosessori, näytönohjain ja tehokas jäähdytysjärjestelmä, joka estää konetta ylikuumenemasta. Tyylikäs ulkonäkö, miellyttävä näppäimistö ja laadukas äänentoisto ovat myös tärkeitä ominaisuuksia viihtymisen kannalta.

Sopivaa pelikannettavaa valittaessa vaikuttavat myös pelaajan tarpeet. Etsitäänkö konetta harrastelijalle kotikäyttöön pelien pelaamista varten vai esports-ammattilaiselle? 

Kotikäytössä riittävät ominaisuudet ovat erilaisia kuin ammattilaisella, joka tarvitsee käyttöönsä suorituskykyisimmän laitteen. Tämän vuoksi ammattilainen valitseekin usein pelitietokoneen pelikannettavan sijasta.

Pelikannettavaa valitessa pätee vanha viisaus: se joka sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle. Näin ollen kannattaa käyttää aikaa sinulle parhaiten sopivan pelikannettavan löytämiseen.