Paras kannettava tietokone - vertailussa 5 parasta läppäriä!

Tänä päivänä internet on täynnä laadukkaita kannettavia tietokoneita. Olemme valinneet tarkempaan esittelyyn viisi loistavaa läppäriä. Se mikä on sinulle paras kannettava tietokone, riippuu täysin käyttötarpeistasi.

Kaikki listalla olevat läppärit ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia, vaikka ne eroavatkin ominaisuuksiensa ja tehojen puolesta toisistaan.

Tässä esittelyssä arvioimme näiden läppäreiden suorituskykyä, kuvanlaatua, akun kestoa, hintaa ja tietysti myös ulkonäköä.

Kannettavien tietokoneiden markkinoille ilmestyy jatkuvasti uusia malleja ja kaikissa hintaluokissa on tarjolla laadukkaita läppäreitä. Olemme siksi pyrkineet valitsemaan näiden viiden joukkoon eri hintaryhmistä tulevia koneita.

Oli kiikarissasi sitten läppäri vaativaan työkäyttöön, paras Macbook tarjous, tehokas pelikone tai edullinen läppäri kotikäyttöön ja opiskeluun, olet oikeassa paikassa. Tutustutaan seuraavaksi valittuihin läppäreihin tarkemmin.

1. Apple MacBook Air 13” M2 2022

Apple MacBook M2 2022 on jatkoa legendaariselle Apple Macbook Air 13” tietokoneelle. Kyseessä on kuitenkin kokonaisvaltainen uudistus, joka näkyy niin koneen tehoissa, ominaisuuksissa, ulkonäössä kuin akun kestossakin.

Tämä läppäri käyttää Applen omaa M2-sirua prosessorinaan, jonka ansiosta suorituskyky on lähelle Apple MacBook Pro 13” -koneen tehoja. Korkea näytön tarkkuus lisättynä edellä mainittuun, alkaa M2 2022 näyttäytyä varteenotettavana vaihtoehtona Macbook Pro ”13 -koneelle.

Tekniset tiedot:

Prosessori: Apple M2
RAM-Muisti: 16 Gt
Tallennustila (SSD): 1000 GB
Näyttö: 13,6 tuuman, 2 560 x 1 664 Liquid Retina -näyttö
Näytönohjain: 10 ydintä omaava integroitu näytönohjain

Plussat

Miinukset

Uusi M2-prosesoritekniikka

Selkeä hintaero edeltäjäänsä

Erinomainen suorituskyky

Suppeahko värivalikoima

Todella pitkä akunkesto

2. MSI Stealth GS77

MSI Stealth GS77 on takuuvarma valinta, jos tekninen piirtäminen, graafinen suunnittelu tai pelaaminen on sinulle koneen kohdalla pääkäyttötarkoitus. Tämä 17-tuumaisella näytöllä varustettu läppäri pyörittää vaativampiakin pelejä ja mahdollistaa laadukkaan mallintamisen, esimerkiksi Autocad-ohjelmalla.

Intel Core i7 -prosessorilla ja 32 GT RAM-muistilla varustettu mylly sopii niin vaativaan työkäyttöön kuin esport-tason pelaamiseenkin. Kaksi teratavua takaavat, että tallennustila ei ihan heti lopu kesken. Luonnollisesti 4K Ultra HD-näyttö mahdollistaa pelaamisen paljon kirkkaammalla kuvalla kuin Full HD -näytöt.

Tekniset tiedot:

Prosessori: Intel Core i9
RAM-muisti: 32 Gt
Tallennustila (SSD): 2000 GB
Näytön koko: 17,3 tuumaa
Näytönohjain: NVIDIA GeForce RTX 3070

Plussat

Miinukset

Vääntöä riittää ammattikäyttöön ja pelaamiseen.

Kokonsa puolesta hankalampi kuljettaa kuin pienemmät koneet.

4K-näyttö on paljon terävämpi kuin Full HD.

Käyttö vaatii myös pöytätilaa enemmän.

Windows 11 Pro käyttöjärjestelmä.

3. Apple MacBook Pro 16"

Macbook Pro -sarjan koneet eivät ole suuresti poikenneet toisistaan viimeisten vuosien aikana. MacBook Pro 16” olikin juuri se, mitä sarja kaipasi. Tämän mallin julkaisu oli Apple faneille kuin mannaa taivaasta. Macbook Pro 16” sisältään entistä enemmän tallennustilaa, nopeamman muistin ja tehokkaan M1 Pro -prosessorin ja tietysti uskomattoman kirkkaan näytön.

Tekniset tiedot:

Prosessori: Apple M1 Pro
Tallennustila (SSD): 1000 GB
RAM-muisti: 16 GB
Näyttö: 16 tuumaa, 3456 x 2234 pikseliä

Plussat

Miinukset

Huippukirkas 16” näyttö

Liitännät rajoittuneet neljään Thunderbolt 3 -porttiin

Entistä parempi näppäimistö

Liitäntöjen puutteet voivat rajoittaa joitakin käyttömahdollisuuksia

Loistava äänentoisto

4. Acer Aspire 1 A114-61L 128 GB

Acer Aspire 1 A114- 61 L on oivallinen vaihtoehto, jos olet liikkeellä pienemmällä budjetilla. Tämä kone on tarkoitettu tyypilliseen opiskelu ja kotikäyttöön, sekä kevyeen työskentelyyn. Tässä koneessa hintalaatusuhde on erittäin hyvin kohdallaan, sillä montaa satasta ei tästä tarvitse pulittaa!

Ulkonäkönsä puolesta kyseessä voisi olla kalliimpikin kone. Acer 1A omaa nimittäin tyylikkään mattavalkoisen pinnoituksen. Koneesta löytyvät perusportit, mutta akku ei ole vaihdettavissa.

Tekniset tiedot:

Prosessori: Intel Celeron N4500
RAM-muisti: 4 Gt
Tallennustila (SSD): 28 GB
Näyttö: 14″ 1920 x 1080 Full HD
Näytönohjain: Intel UHD

Plussat

Miinukset

Hyvä hintalaatusuhde

Ei sovellu pelikäyttöön tai vaativaan työkäyttöön

Sopivasti tehoja koulu- ja kotikäyttöön

Akku ei vaihdettavissa

Kompaktin kokoinen

5. Lenovo IdeaPad Gaming 3 15,6"

Lenovo IdeaPad Gaming 3 on 15,6” näyttökoon kannettava tietokone. Tämä pelikone soveltuu useimpien esports pelien ja muiden suosikkipelien pelaamiseen korkeimmilla resoluutioilla.

E-urheilu kisaamiseen ja harjoitteluun tämä kone soveltuu oivallisesti 120 Hz:n näyttönsä takia, jonka ansioista näet toimintatilanteet erittäin tarkasti.

Koneesta löytyy sopivasti tehoja myös Adoben Photoshopin käyttöön. Taustavalaistus ja häikäisynesto tekevät tästä myös loistavan työkoneen melkein missä tahansa olosuhteissa.

Tekniset tiedot:

Prosessori: AMD Ryzen 5 5600H (6 ydintä / 12 säiettä)
RAM-muisti: 16 Gt
Tallennustila (SSD): 512 GB
Näyttö: 15,6″ Full HD (1920 x 1080)
Näytönohjain: NVIDIA GeForce GTX 3060

Plussat

Miinukset

Erittäin hyvä hintalaatusuhde

Hieman hatara näppäimistö

Hyvä pelisuorituskyky

Ei SD- tai microSD-korttipaikkoja

Pitkä akunkesto