Parhaat pelit (2024) - 5 suosituinta peliä tietokoneille ja konsoleille

Paras peli on tietenkin aina makuasia, mutta tietyt pelit voi vähintäänkin nostaa parhaiden pelien kategoriaan. Erinomaiset pelit vievät pelaajan mukanaan pelin maailmaan ja jaksavat viihdyttää pelaajia pelikerta toisensa jälkeen.

Suosituimmiksi nousevat pelit, jotka ovat onnistuneita kokonaisuuksia: ne ovat visuaalisesti vaikuttavia, pelattavuudeltaan huippuluokkaa ja niissä on tarpeeksi syvällinen juoni.

Lue tältä sivulta lisää vuoden 2024 parhaista tietokone- ja konsolipeleistä ja löydä oma suosikkisi!

Parhaat PC-pelit ja konsolipelit lyhyesti

  1. Hogwarts Legacy – Paras Xbox peli!
  2. Final Fantasy VII Remake Intergrade – Suosituin PS5 peli
  3. The Sims 4 – Paras PS4 peli
  4. Crash Team Racing: Nitro-Fueled – Hauskaa koko perheelle!
  5. Pokemon Violet – Hyppää uuteen seikkailuun

1. Hogwarts Legacy - paras PC-peli

Hogwarts Legacy on avoimen maailman toimintaroolipeli, joka sijoittuu Harry Potter -kirjasarjan maailmaan. Pelissä seikkaillaan sekä kirjasarjasta tutuissa että myös uusissa paikoissa, jossa asuu mitä kummallisempia otuksia.

Pelissä luodaan oma noitahahmo, joka kehittyy pelin edetessä. Hahmo on Tylypahkan oppilas, jolla on avain muinaiseen salaisuuteen, joka uhkaa tuhota velhojen maailman. Pelissä valmistetaan taikajuomia, opitaan loitsuja ja taistellaan synkkiä velhoja vastaan velhomaailman pelastamiseksi.

Hogwarts Legacy -peli on julkaistu Windowsille, PlayStation 4:lle ja 5:lle ja Xbox Series X:lle, Series S:lle ja Xbox Onelle sekä Nintendo Switchille.

Peli on napakymppi etenkin Harry Potter -faneille, mutta peliin voivat uppoutua myös ne, joille Harry Potter -universumi ei ole entuudestaan tuttu.

Plussat

Miinukset

Audiovisuaalisesti upea, taianomainen peli

Juoni voisi olla monisyisempi

Tarjoaa jokaiselle pelaajalle jotakin

Joitakin turhia toimintoja

Sivutarinat tuovat peliin lisää syvyyttä ja kiinnostavuutta

2. Final Fantasy VII Remake Intergrade - paras konsolipeli

Final Fantasy VII Remake Intergrade on vuonna 1997 julkaistun Final Fantasy VII -pelisarjan tunnetuin osa, joka toi japanilaiset roolipelit suuren yleisön tietoisuuteen muissa maissa. Final Fantasy VII Remake onkin erityisesti faneille suunnattu luomus, mutta se on suosittu peli myös niiden keskuudessa, joille alkuperäinen peli ei ole tuttu

Pelissä seurataan ekoterroristiryhmä Avalanchen taistelua planeetan elinvoimaa käyttävää Shinra-megakorporaatiota vastaan. Pelin hahmo on palkkasoturi Cloud Strife, joka toimi aiemmin Shinran sotilaana.

Final Fantasy VII Remake ei ole kuitenkaan täysin alkuperäisen pelin uusi versio; tuttua tarinaa on muunneltu ja mukana on uusia hahmoja sekä sivujuonia, ja myös taistelumekaniikkaa on uudistettu.

Final Fantasy VII Remake Intergrade on pelattavissa PlayStation 4:llä ja 5:llä sekä Windowsilla.

Plussat

Miinukset

Visuaalisesti vaikuttava peli

Juoni voisi olla syvällisempi

Erinomainen pelattavuus

Jatko-osia joutuu odottamaan

Eri vaikeustasot, joista valita

3. The Sims 4 - uusi seikkailu odottaa!

Elämäsimulaatiopeli Sims on monille tuttu, sillä pelisarja on jo yli parikymmentä vuotta vanha. Kuten pelisarjan muissakin peleissä, myös Sim 4:n keskiössä on pelihahmon eli simin ohjaaminen.

Pelissä voi valita joko oman hahmon tai perheen tai valita jonkin valmiiksi luoduista hahmoista. Pääpeliä on mahdollista laajentaa lukuisilla lisäosilla.

Tässä pelisarjan neljännessä versiossa hahmot ovat aidompia sekä älykkäämpiä, ja ne pystyvät tekemään useampia asioita yhtä aikaa. Pelissä on uusi tunnetiloja kuvaava järjestelmä, mikä tuo hahmoihin syvyyttä. Sims 4 on peli, joka viihdyttää niin pelisarjan faneja kuin siihen vasta tutustuvia.

Sims 4 on yhteensopiva PlayStation 4:n, Xbox Onen, Microsoft Windowsin ja Mac iOSin kanssa.

Plussat

Miinukset

Simien moniajokyky-uudistus ja autenttisemmat tunnetilat

Omaa hahmoa ei pysty muokkaamaan kovin monipuolisesti

Miellyttävä ulkoasu

Ei edellisestä osasta tuttua saumatonta ympäristöä

Sopii hyvin myös pelisarjaan tutustuville

4. Crash Team Racing: Nitro-Fueled - nostalginen konsolipeli

Crash Team Racing: Nitro-Fueled on viihdyttävä karting-ajopeli, jota voi pelata sekä yksin- että moninpelinä. Peli on uudistettu versio yhdestä kaikkien aikojen ikonisimmista ajopeleistä, Crash Bandicoot -pelisarjaan kuuluvasta Crash Team Racing -pelistä.

Tässäkin pelissä Crash-pelisarjasta tutut hahmot ajavat kilpaa erilaisilla radoilla, ja sabotoivat toistensa ajamista TNT-laatikoilla, ohjuksilla ja muilla aseilla.

Pelin perusidea on sama kuin esikuvansa, mutta mukaan on tuotu myös paljon uutta, kuten uusia hahmoja, tasoja ja ratoja. Crash Team Racing: Nitro-Fueled ei ole pelkkä Crash Team Racingin uudistettu versio, vaan oma uusi pakettinsa.

Crash Team Racing: Nitro-Fueled puhuttelee Crash-sarjan, ja etenkin Crash Team Racing -pelin, faneja.

Nostalgiaa huokuva Crash Team Racing: Nitro-Fueled on pelattavissa PlayStation 4:llä, Xbox Onella ja Nintendo Switchilla.

Plussat

Miinukset

Sopii niin aloittelijoille kuin kokeneille pelaajille eri tasojen ansiosta

Yksinpelin vaihteleva vaikeusaste

Viihdyttävä kokonaisuus

Pit stop -kauppapaikka ei miellytä kaikkia

Monipuolinen valikoima hauskoja hahmoja ja erilaisia ratoja

5. Pokemon Violet - paras Nintendo Switch -peli

Pokemon Violet on Pokemon-pelisarjan 9. sukupolven osa, joka julkaistiin vuonna 2022. Pokemon Violet avoimen maailman peli, jota voi pelata sekä yksin- että moninpelinä.

Peli avaa uudenlaisen seikkailun, ja pelissä on valittavissa kolme varsinaista tarinallista pääjuonta. Pelissä haastavuustasoa voi säätää itse, minkä ansiosta pelistä voivat nauttia eritasoiset pelaajat.

Pelissä luodaan oma hahmo, ja hahmoa voi muokata oman mielen mukaan. Kun hahmo on valmis ja Pokemon turvallisesti pokepallon sisällä, alkaa seikkailu avoimessa maailmassa.

Pelissä käytävät taistelut ovat tuttuja muista Pokemon-peleistä, mutta jaksavat silti viihdyttää.

Pokemon Violet on toistaiseksi saatavilla ainoastaan Nintendo Switchille.

Plussat

Miinukset

Säädettävä haastavuustaso

Joitakin teknisiä ongelmia

Kolme erilaista tarinaa

Moninpelin rajoitteet

Haastetta myös aikuisille pelaajille