Puhelimen netin käyttö tietokoneella - huomioi nämä asiat

Puhelinliittymät tarjoavat yhä enemmän dataa vuosi vuodelta – jopa niin paljon, että ne saattavat korvata perinteiset kiinteät nettiyhteydet tietyissä tilanteissa. Monille meistä älypuhelimet ja tabletit mahdollistavat yhteyden nettiin liikkeellä ollessamme, mutta kotiin palatessamme kirjaudumme yksinkertaisesti takaisin Wi-Fi-verkkoon ja säästämme matkapuhelimen datan toiseen päivään.

Tämä on täysin järkeenkäypää, mutta entä jos sinulla olisi puhelinliittymä, jossa on niin paljon dataa, että et enää tarvitsisi perinteistä kiinteää laajakaistayhteyttä?

Voiko matkapuhelimen hotspotia käyttää kodin internetinä?

Puhelimen hotspotin käyttö kodin internetinä on käytännöllistä vain silloin, jos et käytä liikaa dataa. Se voi olla sinulle sopiva vaihtoehto tai saatat huomata käyttäväsi dataa liian paljon kuukausittain, jolloin hotspot ei ole laajakaistan arvoinen.

Alla katsomme lyhyesti, kuinka paljon dataa yleisimmät toiminnot vievät:

Jos käytät perustoimintoja, kuten netissä surffaamista tai sähköpostien tarkistamista, nykyinen liittymäsi saattaa riittää korvaamaan kiinteän laajakaistan kotona. Jos kuitenkin suoratoistat videoita ja nautit elokuvamaratoneista, on parempi päivittää suunnitelmasi tai pitää kiinni kiinteästä laajakaistasta.

On myös hyvä huomata, että 5G-liittymä ja 4G-liittymä tarjoavat erilaiset edut: muista tarkistaa tämä ennen kuin teet päätöksen hotspotin käyttämisestä kotona.

Puhelimen hotspotin käytön edut ja haitat verrattuna WiFi-verkkoon

Puhelimen datan käytössä hotspotina on tietysti etuja ja haittoja verrattuna perinteisen kodin internetin ja WiFi-verkon käyttöön. Alla katsomme tarkemmin etuja ja haittoja, jotka on hyvä huomioida.

Puhelimen hotspotin käytön edut

Puhelimen hotspotin käyttäminen kodin internet-yhteytenä sisältävät muutamia etuja, jotka olemme listanneet alla.

Puhelimen hotspotin käytön haitat

Kolikolla on tietysti myös kääntöpuoli, sillä hotspotin käyttämiseen liittyy myös muutamia haittoja.

Onko hotspotin käyttäminen kannattavaa?

Hotspotin käyttäminen kodin internetinä voi olla hyvä idea joissakin tapauksissa. Jos liität hotspotin vain yhteen laitteeseen, voit helposti esimerkiksi selata nettiä ja striimata elokuvia. Hotspotin nopeus ei välttämättä kuitenkaan vertaa WiFiin, ja nettiin liitettyjen toimintojen käyttäminen hotspotilla voi viedä paljon dataa.

Hotspotin käyttämisen ja WiFin hintoja kannattaa vertailla ennen päätöksen tekemistä, mutta yleisesti ottaen WiFi on edullisempi vaihtoehto silloin, kun nettiä käytetään kotona paljon ja siihen on liitetty useita laitteita.

Vaikk hotspot ei välttämättä ole paras vaihtoehto pitkäaikaiselle käytölle kodissa, se on hyvä vaihtoehto lyhytaikaisesti sekä matkustellessa.